Daňové priznania zo zahraničia
Odklad daňového priznania 2022

Odklad daňového priznania 2022

Daňové priznanie musí podať každá fyzická osoba, alebo živnostník ktorý zarobil viac ako 2 289,63 € najneskôr do termínu 31. Marca. Pre rok 2022 je to teda 31. Marec 2023. Ak nestíhate, ste v zahraničí, alebo pracujete v zahraničí a nemáte ešte všetky dokumenty pri sebe aby ste si mohli daňové priznanie nechať spracovať, nižšie Vám spíšeme postup ako si viete jednoducho vybaviť takzvaný „odklad“ daňového priznania za rok 2022. Vyhnete sa tým pokute vo výške 30 eur za neskoršie podanie.

ELEKTRONICKÉ PODANIE

Ak máte elektronický občiansky, je to veľmi jednoduché, vybavíte to priamo za počítačom. Potrebujete sa prihlásiť do finančnej správy, ktorá je dostupná na linku tu: https://www.financnasprava.sk/sk/titulna-stranka.

Prihlásenie prebehne štandartným spôsobom – zadaním Vašich kódov naviazaných ku občianskemu.

Následne nájdete službu s názvom Oznámenie o predĺžení lehoty na podanie daňového a vyplníte formulár. Podpíšete a odošlete.

výber subjektu z aktorý idete podať daňové priznanie
Vyberte: Katalóg formulárov
Vyberte: Oznámenie daňovníka o predĺžení lehoty

PODANIE POŠTOU

Ak nemáte elektronický občiansky a nepoužívate ho, je možné podať žiadosť o odklad aj poštou. Snažte sa, aby bol doručený pred termínom 31. Marca, ak ho posielate zo zahraničia, ale úrady by mali akceptovať aj dátum pečiatky z pošty, teda najpozdejší dátum by mal byť tento deň.

Stačí Vám stiahnuť si formulár z linku, ktorý je dostupný nižšie, vytlačiť, vyplniť ho a poslať na svoj miestne príslušný daňový úrad.

POZOR. niektoré daňové úrady koncom minulého roka zanikli a presunula sa ich kompetencia na vyšší orgán finančnej správy. Konkrétne sa to týka týchto úradov, ktoré boli zrušené:

Hurbanovo, Kolárovo, Hlohovec, Šamorín, Revúca, Detva, Snina, Levoča, Stropkov, Moldava nad Bodvou, Sobrance, Veľké Kapušany a Gelnica.

LEHOTA NA PODANIE DAŇOVÉHO PRIZNANIA JE ZÁROVEŇ LEHOTOU NA ZAPLATENIE DANE

Nezabudnite preto s neskorším teermínom daň aj zaplatiť, ak vám nejaká vyjde.

AKO VYPLNIŤ ŽIADOSŤ?

Ak potrebujete s čímkoľvek pomôcť a našu asistenciu k tomu, neváhajte sa nám ozvať na ktorýkoľvek náš komunikačný kanál:

info@mamnarok.sk

https://www.facebook.com/mamnarok

Whatsapp: +421948330777

DOKUMENT NA STIAHNUTIE: